Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karkötő készítés

 

 

Virág készítése gumiból:

131-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

141-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másféle módszer:

 

  1. Szerezd be az elengedhetetlen loom gumikat! Befőttes gumik sajnos nem éppen a legmegfelelőbbek erre a célra, ugyanis azok könnyen elszakadnak, valamint nem olyan vastagok. Ráadásul a színpaletta is eléggé szűkös. Szilikongumikat szerencsére már beszerezhetsz bármelyik nagyobb játékboltban, játékáruházban, de akár otthon ülve is vásárolhatsz a neten keresztül.
  2. Válaszd ki, milyen színekből álljon az új karkötőd! A variációk száma végtelen. Készíthetsz egy színből is, vagy csak kettőből, de akár szivárvány összes színét is felhasználhatod.
  3. Válaszd ki, melyik színű gumival kezdenél és tedd fel keresztbe a két ceruzára! Ez a kép segíteni fog, hogy miként is kell megtenned ezt az első lépést.
    Szilikongumi karkoto1.jpg
  4. Az első gumival összefogott két ceruzára tegyél rá még két szilikongumit, csavar nélkül! Fontos, hogy két darab legyen, különben nem lesznek elég vastagok a karkötő egyes darabjai.
  5. Szemöldökcsipesszel fogd meg az alsó szilikongumit az egyik oldalon, majd emeld be középre, a ceruza fölött. Tedd meg ezt a másik oldalon is ugyanazzal a gumival. Így tulajdonképpen készen van az első sorod a karkötőből.
  6. Tegyél rá még egy szilikongumit a sor tetejére, majd most is húzd fel szemöldökcsipesszel az alsót középre, mindkét oldalon. Folytasd ezt addig, míg megfelelő hosszúságú nem lesz a karkötőd. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy mindig a csuklódhoz méred, vajon körbeéri-e már.
  7. Mikor már elég hosszú, húzd széjjel a ceruzákat és fogd meg a végén az utolsó sort középen, nehogy szétessen, majd húzd ki a ceruzákat! A tetején maradni fog még két szilikongumi, amit a szemöldökcsipeszes technikával nem csomóztál be a sorba. Ezeket is húzd ki a karkötőből.
  8. Műanyag karkötőcsattal fogasd össze a loom karkötőd két végét!